Kundeservice

Trenger hjelp? Les gjennom våre ofte stilte spørsmål

Kan jeg bestille et rom hvis jeg ikke har et kredittkort?

Ja, du kan reservere ved å bruke en annen persons kort (kun med kortinnehaverens tillatelse).

Hvorfor skal jeg gi kredittkortopplysningene mine?

Kredittkortets opplysninger dine blir bedt om for å bekrefte og garantere din reservasjon.

  • Hvis du velger "1EUR innskudd" eller "Forhåndsbetaling nødvendig" rate, blir beløpet trukket fra kortet ditt for å betale for reservasjonen.
  • Hvis du velger "Betal på hotellet", kan beløpet midlertidig bli blokkert på kortet ditt for å dekke "sen kansellering" eller uteblivelse avgifter.

Når betaler jeg for mitt opphold?

Betalingstiden avhenger av vilkårene for reservasjonen du foretar. Denne informasjonen er gitt i Betalingsbetingelser på bestillingssiden. Du kan også finne den i din e-postbekreftelse.

Hvordan kan jeg være sikker på at min reservasjon er bekreftet?

Når du har gjort en reservasjon, vil du se en bekreftelsesside med ditt bestillingsnummer og PIN-kode. Det betyr at hotellet har mottatt dine bestillingsdetaljer og bekreftet din reservasjon.

Samt vil vi sende deg en bekreftelse på e-posten din.

Jeg har ikke mottatt en bekreftelse epost etter at jeg har gjort reservasjonen. Hva burde jeg gjøre?

Vennligst sjekk om du har oppgitt din e-postadressen riktig.

Kontroller deretter både innboksen og spam mappene for bekreftelse e-posten dersom den ble merket som spam eller søppel.

Du kan også logge inn på Mine bestillinger ved hjelp av ditt bestillingsnummer og PIN-kode, som du mottok når du har fullført reservasjonen, og kontroller din bekreftelse der.

Under hele bestilling prosessen bruker vi den verdens kjente sikkerhetsteknologien for å beskytte dine personlige detaljer og kort opplysninger, nemlig:

  • HTTP Secure (HTTPS), som garanterer sikker kommunikasjon over et datanettverk på nettet. HTTPS-kommunikasjonsprotokollen er kryptert av Secure Sockets Layer (SSL) for å sikre beskyttelse av personvernet til de utvekslede dataene mellom klienter og våre servere.
  • PCI DSS-sertifisering, som er en informasjonssikkerhet standard opprettet for å øke kontrollene rundt kortinnehaver data og redusere kreditkort svindel. Den brukes til organisasjoner som håndterer slike kredittkort merkevarer som MasterCard, Visa, American Express, etc.

Ja, det er mulig. Det er to alternativer:

  • Hvis du har gjort en "1EUR innskudd" reservasjon, gå til siden Mine bestillinger, skriv inn ditt bestillingsnummer og PIN-kode, velg Administrer betaling og legg inn dine nye kort detaljer.
  • Hvis du har gjort en reservasjon på "Betal på hotellet", må du kontakte hotellet direkte.

Du finner en generell kanselleringspolitikk nederst på hotellets side.

For å sjekke avbestillingsregler for en bestemt reservasjon, vennligst skriv inn datoene dine i Tilgjengelighets boksen og klikk på Søk eller Sjekk tilgjengelighet.

Når du har gjort en reservasjon og mottatt en bekreftelse-epost, kan du finne hotell avbestillingsregler i seksjonen Dine bestillingsdetaljer.

Vis flere spørsmål